Întrebari şi răspunsuri

1. Cum se calculează prețul ?

Prețul la orice produs se poate de aflat foarte simplu, alegeți produsul dorit de pe orice magazin online și expediați linkul pe email: max@buyer.md. În timp de 24 de ore, noi o să vă răspundem neapărat cu prețul și marimea avansului pe care trebuie să îl lăsați

1.1 Cum se calculează prețul dacă produsul se afla în SUA și vînzătorul nu îl expediaza înafara țării?

Prețul va reieși din:
– Prețul de cumpărare a produsului + livrarea pînă la depozitul nostru din SUA (multe magazine online expediază produsele prin SUA gratis) + livrarea în Moldova (tarifele sunt în rubric LIVRARE) + 7 % de la suma totală (inclusiv livrarea)
– Dacă produsul costă mai mult de 200 euro, coletul se devamează.

1.2 Cum se calculează prețul dacă produsul se afla în Germania și vînzătorul nu îl expediaza înafara țării

Prețul va reieși din:
– Prețul de cumpărare a produsului + livrarea pînă la depozitul nostru din Germania + 5 euro/kg livrarea în Moldova + 7 % de la suma totală (inclusiv livrarea)
– Dacă produsul costă mai mult de 200 euro, coletul se devamează.

1.3 Cum se calculează prețul dacă produsul se afla în Germania și vînzătorul nu îl expediaza înafara țării

Prețul va reieși din:
– Prețul de cumpărare a produsului + livrarea pînă la depozitul nostru din Germania + 3 lire/kg livrarea în Moldova + 7 % de la suma totală (inclusiv livrarea)
– Dacă produsul costă mai mult de 200 euro, coletul se devamează.

1.4 Ce e de făcut dacă nu știu greutatea coletului?

Daca dvs. nu cunoașteți greutatea coletului, și lucrătorul nostrum la fel nu poate gasi informație despre greutatea produsului, coletul va fi cîntărit la venirea în Chișinău și prețul va fi recalculate în dependență de greutate.

1.5 Dimensiunile se iau în calcul la livrare?

90 % din toate produsele le calculam doar după greutate. Excepție fac doar produsele care ocupă mult loc, dar au o greutate mică, de exemplu bară de protecție, capota. Dacă produsul dvs. intră în așa categorie noi o să vă informăm.

1.6 Cît durează livrarea ?

Livrarea din SUA 2-3 saptămîni
Livrarea din Marea Britanie, Germania și Italia 2-3 săptămîni.
Livrarea din China de la 10 zile cu poșta rapină DHL pînă la 60 zile cu poșta simplă.

2. Cum se face comanda/Cum se lasă avans

Comanda se face la noi în oficiu, unde se întocmește contractual. Achitarea avansului poate fi efectuata prin intermediul metodelor care le gasiți în rubrica AVANS

3. Produsul de care doresc să fac comandă este ieftin (1-40$), există vreun comision minimal?

Comisionul minimal este 5 $, 5 Euro sau 5 Lire per colet, în caz că faceți comandă de pe ebay/aliexpress de 5 produse de la 3 vînzători diferiți cu livrare directă spre Moldova, comisionul se va calcula ca 5 $ la fiecare vînzător, atică 15 $, deoarece fiecare vînzător va trimite produsul său separat de ceilalți vînzători.

Folositi depozitele noastre in SUA, Marea Britanie, Italia și Germania, puteți să adunați orice număr de colete de la diferiți vînzători și achitați doar comisionul nostru 7 % (minim 5 $) ca pe un singur colet.

4. Dacă produsul nu îmi vine sau nu

îmi place, este posibila returnarea?

Totul depinde de condițiile magazinului, unele produse pot fi returnate. Trebuie să aveți în vedere, că dacă doriți să returnați produsul, noi nu o să putem întoarce costurile pentru: livrarea pînă la depozit, livrarea spre Moldova, comisionul nostru și devamarea. Plus la toate o să fiți nevoit să achitați livrarea înapoi la vînzător a produsului prin intermediul poștei. Banii putem să le întoarcem doar după ce vînzătorul va primi produsul înapoi.

4. Ce e de făcut dacă produsul nu coincide descrierii?

Dacă dvs. ați comandat un produs nou și acesta vine deteriorat (zgîrîieturi), noi o să vă întoarcem avansul integral.

Daca dvs. ați comandat un produs de o marime sau culoare, dar a venit produsul de altă marime sau culoare noi vă întoarcem avansul integral.

Noi nu purtăm răspundere în cazul produselor care nu sunt noi. Clientul trebuie să studieze descrierea și pozele desinestătător înainte de a cumpăra, trebuie să înțeleagă că există riscul ca produsul să aibă un defect ascuns sau să arate mai rău decit in descriere sau pe fotografii și să își asume acest risc.

La rîndul nostru, suntem gata să ajutam clientul în astfel de cazuri, să scriem vînzătorului și să expediăm pozele defectului, să facem reclamații.

Mai multă informație în rubrica GARANȚII.

6. Este posibil urmărirea coletului în transit?

Dacă vînzătorul asigură un tracking number, atunci coletul poate fi urmărit. Luați legătura cu operatorul pentru a afla dacă este un tracking number.

7. Care livrare este mai bună de pe Aliexpress?

Pe Aliexpress există trei tipuri de livrare:

– China post – este cea mai ieftină, în majoritatea cazurilor este gratis, foarte lentă și cel mai des cu întîrzieri pînă la 3 luni. Livrarea în mediu durează 1,5 – 2 luni.
– HongKong/Singapore post – poștă cu preț și calitate medie, în mediu cu 10 $ mai scumpă în comparație cu China Post. Mai puține rețineri, Livrarea dureză în mediu 1-1,5 luni.
– DHL/TNT/FedEX/UPS – cea mai scumpă și rapidă poștă, prețul depinde de greutate și dimensiuni. Livrarea durează în mediu 1-2 săptămîni.

Comments are closed.